כולנו עסוקים, הזמן מוגבל וצריך להספיק הרבה. העבודה, המשפחה, הסידורים, החוג של הילדים, האימון בבוקר, הטיפול לאופניים, ושוב העבודה, ומה לא בעצם.
תעצרו לנשום, אולי אפשר לנהל את זה טוב יותר. כדי להקל על העניינים, יש מאות אפליקציות פרודוקטיביות שיכולות לעזור כמעט בכל דבר. ניהול זמן, משימות, פתקים, הרגלים, ניהול פרויקטים.
הבעיה שיש כל כך הרבה אפליקציות שקשה לדעת במי מהן לבחור. להתחיל לבדוק כל אפליקציה ואפליקציה זו פריבילגיה של אנשים עם זמן פנוי. פוסט זה סוקר את אפליקציות הפרודטיביות הטובות ביותר שתוכלו להשתמש בהן בעבודה, בניהול משק הבית, בטיול או באוניברסיטה.
ההמלצות שלנו (בפחות מדקה)
תוכן עניינים
אפליקציית הפתקים והפרודקטיביות הטובה ביותר לאייפוניסטים: Apple Notes
Apple Notes זו אולי לא האפליקציה הכי נוצצת, העיצוב שלה רגיל ולא מעניין וחסרים בה כמה פיצ׳רים, אך הנגישות של אפליקציית הפתקים באייפון והמהירות בה תפתחו/ תכתבו/ תצלמו/ תסרקו/ תציירו, מנצחת בגדול.
תמצאו אותה בכל הפלטפורמות (מק, אייפד, אייפון, ווב), יש לה תמיכה בעברית, והיא בחינם.
פרודוקטיביות גבוהה באה עם הרגלים נכונים. אם בכל פעם שאתם צריכים לכתוב משהו אתם מתלבטים באיזו אפליקציה לכתוב את זה, אתם לא פרודוקטיביים!. אפליקציית הפתקים של אפל זה הרגל, היא על האייפון, נגישה, יציבה מאוד ויש לה כמעט את כל מה שאתם צריכים.
אם יש לכם אייפון ותשתמשו רק בה לכתיבת פתקים, תוכלו להפוך אותה למפלצת פרודוקטיביות שעושה עבורכם הכל.
אני מנהל עם אפליקצית הפתקים את הכל. משליפים קטנים, דרך הפוסטים שנכתבים באתר הזה (תמיכה בעברית כבר אמרנו?) ועד פרויקטים גדולים. כשאני צריך תזכורת (פיצ׳ר חסר) אני עוקף זאת על ידי שיתוף השורה בפתק עליה אני רוצה תזכורת עם אפליקצית התזכורות של אפל. ומקבל על כך נוטיפקציה, בזמן שהגדרתי, באפליקציית התזכורות של אפל.
לאפליקציה הפתקים של אפל כמה תכונות מתקדמות (שבאפליקציות אחרות מוגדרות פרימיום). תכונות כמו כתיבה משותפת של פתק על ידי מספר אנשים, סנכרון בין מכשירים באמצעות icloud, הטמעה קלה של קישורים, נעיצת פתקים, מיון על פי קטגוריות ופתיחת פתק מהירה ממסך הנעילה. עם IOS 15 תוכלו להוסיף תגיות לפתקים ולהגדיר Smart folders שני פיצ׳רים שאפל מטמיעה סופסוף שיקפיצו את אפליקצית הפתקים עוד כמה רמות קדימה.
אם יש לכם אייפון (ובטח אייפד/ מק), אפלקיציית הפתקים של אפל היא הכי פרודקטיבית שתמצאו, והיא ממש מתחת לאף שלכם.
אותו רעיון למשתמשי אנדרואיד: Google keep
אפליקציית פתקים ומשימות ביומן: Agenda
לאפליקציית Agenda התפתח קהל מעריצים לא קטן בקרב אפליסטים. Agenda נוקטת בגישה מעט אחרת והפוקוס בה, להגדרת המפתחים, הוא Date-focused note taking app, או בעברית, פתקים מתוזמנים ביומן עם תזכורת.
הרעיון שתוכלו לשייך לכל פתק תאריך ולקבל תזכורת כדי חזור אליו. תוכלו להוסיף, דרך האפליקציה, פתקים לפגישות שלכם ולסמן כל פתק אם הוא באג׳נדה שלכם עכשיו.
אג׳נדה זו אפליקציה מלוטשת עם פיצ׳רים רבים שזמינה בכל הפלטפורמות של אפל. תוכלו לכתוב בה משימות, להוסיף תגיות, לציין אנשים, להוסיף קישורים, תמונות, מסמכים, טבלאות, משוואות, ובעצם כל מה שאתם צריכים כדי לרכז ולסדר את הענייינים שלכם. זה לא הכל, באג׳נדה תוכלו ולקשר בין פתקים שונים באפליקציה בפשטות. פיצ׳ר שלא תמצאו בהרבה אפליקציות אחרות.
האפליקציה בתשלום וברכישתה אתם מקבלים את האפליקציה עם כל הפיצ׳רים והעדכונים שפותחו עד עכשיו ולשנה קדימה. אם לאחר שנה מהרכישה יפותחו פיצ׳רים חדשים יתכן כי תדרשו לרכוש אותם בנפרד. אנו מעדיפים את המנגנון הזה מאשר מנוי חודשי.
אפליקציית אג׳נדה זמינה בפלטפורמות של אפל בלבד ואינה תומכת בעברית. כך שאם חלק נכבד מהכתיבה שלכם בעברית ואתם לא אפליסטים מובהקים היא לא בשבילכם.
אלטרנטיבה מצוינת נוספת לפתקים עם יומן: NotePlan
אפליקציית פרודקטיביות על סטרואידים: Sorted
עם Sorted הזמינה למשתמשי אפל (אייפון, אייפד ולמק), תוכלו לנהל הכל ומהר. משימות, פתקים, יומן, תזכורות ועוד. האפליקציה עמוסה פיצ׳רים ומנסה לקלוע לכל הדרישות באפליקציה אחת על סטרואידים. למרות זאת, הממשק שלה פשוט ונוח ותלמדו להשתמש בה במהירות.
בSorted תוכלו להוסיף פתק, משימה או אירוע באמצעות Markdown או באמצעות סרגל כלים מעל המקלדת באייפון. באמצעות התפריט הימני תוכלו לדלג בין Inbox, Schedule, Lists, Tags, History.
אחת הבעיות שפונקציית התגים באפליקציה הזו פתרה לי באופן אישי היא כיצד לאסוף מידע On the go לפגישה השבועית/חודשית. כל הערה או משימה שחשבתי שרלוונטית לפגישה קיבלת תגית ושם רוכז כל המידע הרלוונטי.
האפליקציה בעלת עיצוב מלוטש, תשלום חד פעמי (ללא Subscription), ללא תמיכה בעברית. האפליקציה מזכירה בהרבה מובנים את אפליקציית Things הפופולארית בקרב משתמשי אפל. עיצוב, אופן תמחור דומה ועוד. אבל לטעתנו Sorted טובה יותר.
מתחרה וותיקה ופופלארית ששווה לבדוק (למרות שבטח כבר בדקתם): Things
האפליקציה הטובה ביותר לניהול פרויקטים: Notion
Notion יכול לעשות עבורכם כל כך הרבה. ניהול משימות, כתיבת פתקים, תקציב, לו״ז וניהול פרויקטים מורכבים. המהות של השרות היא גמישות ויכולת לעשות הכל, אבל באמת הכל.
היכולת המרשימה ביותר באפליקציה הזו היא היכולת ליצור בסיס נתונים ולהטמיע אותו או חלקים ממנו בפתקים שונים (על פי החוקים שתבחרו. לדוגמה, ניתן לצור בסיס נתונים לכל הפרויקטים שלכם ובכל דף פרויקט לראות את המידע/משימות של הפרויקט הספציפי בלבד.
עם Notion תוכלו ליצור תבניות לכל דבר, החל מרשימת משימות בסיסית ועד פרויקט מפלצתי, ולעקוב אחריו לבד או עם הצוות שלכם. תוכלו להציג פרויקטים בתצוגה משתנה של טבלה, Kanban board, גאנט, יומן, רשימה או גלריה. בNotion תמצאו תבניות מובנות שניתן להוריד ולהשתמש בהם, בין אם של המפתחים עצמם או של משתמשים ששיתפו את התבניות שבנו.
תומאס פרנק, סוג של גורו לפרודקטיביות, הפך למשתמש Notion קבוע ונטש את Evernote. ביוטיוב תוכלו למצוא מדריכים שלו על שימוש אפקטיבי בNotion ותבניות שבנה ושיתף.
עם Notion תקבלו לא מעט בגרסה החינמית שלו. אם אתם סטודנטים או מחנכים, תוכלו לקבל חשבון Pro אישי בחינם (בדרך כלל, 4$ לחודש). אתם רק צריכים להירשם ל- Notion באמצעות הדוא"ל שלך .edu.
עקומת הלמידה בNotion היא משמעותית והגמישות שלה גורמת לכך שכדי להוציא ממנה את המקסימום תדרשו להשקיע בה לימוד ולצבור בה ניסיון. חסרון נוסף, האפלקיציה לא תומכת בעברית.
לאוהבי בסיסי נתונים וטבלאות מעוצבות לרשימות בסיסיות או ניהול פרויקטים מורכבים: Airtable
האפליקציה הטובה ביותר למעקב אחרי הרגלים: Streaks
אפליקצית Streaks היא ללא ספק האפליקציה הטובה ביותר למעקב אחרי הרגלים (למשתמשי אייפון ואנדרואיד). היא קיימת שנים ושורדת בראש בזכות פשטות ועיצוב נהדר. מחירה רק 5$, הרבה פחות מרוב האפליקציות המתחרות.
יש הרבה אפליקציות שמנסות לתת מענה לצורך בקביעת מטרות ומעקב אחרי הרגלים. ברובן תמצאו את הפיצ׳רים הקבועים: התאמה אישית של יעדים יומיים/שבועיים/חודשיים/שנתיים, שליחת נוטיפיקציה שתזכיר להתמיד ומעקב אחרי התקדמות באמצעות גרפים.
הגרפים בStreaks מפורטים ומאפשרים מעקב נוח אחרי ההרגלים בדרך לה את המטרות שהצבתם.
לStreaks יש כמה תכונות שמייחדות אותה. התממשקות לאפליקציית Workout של המפתח של Streaks, כך שאם אתם מתאמנים עם האפליקציה שלהם האימונים יספרו באופן אוטומאטי. בנוסף, היא מתממשקת לאפליקציית הבריאות של אפל כך שכל פעילות שמסתנכרת עם פלטפורמת הבריאות של אפל תקבל ביטוי באפליקציית Streaks. בין אם זה אימון ריצה, Mindfulness וכו׳.
תכונה חשובה נוספת שלא תמצאו ברוב האפליקציות המתחרות היא האפשרות לעשות יבוא/ יצוא מקובץ אקסל. אתם תעריכו את האפשרות הזו.
אם אתם משתמשי אפל, אז Streaks זמינה בכל בכל המכשירים של אפל, כולל Mac ו- Apple Watch.
אפליקציית הרגלים מומלצת נוספת: Habits minder
האפליקציה הטובה ביותר לפוקוס וריכוז במשימות: Forest
אפליקציות פוקוס נועדו לסייע להתרכז ולהתמקד בעשייה בנטרול הסחות דעת. פוקוס בעבודה, בלמידה למבחן או בכתיבת הפוסט הזה. הרעיון להשאר בזון בלי נוטיפיקציות מיותרות ופיתוי הרשתות החברתיות.
אפליקציית Forest תעזור לכם ולהיות פרודוקטיביים ולהתמקד במשימה שלפניכם.
איך זה עובד? באפליקציה, אתם שותלים עץ ואמורים לוודא שהוא לא יצמח. העץ צומח כל עוד אתם במשימה. במידה ותעברו לאפליקציה אחרת, תקבלו אזהרה שמבקשת מכם לחזור למשימה. ככל שתהיו יותר ממוקדים בעבודה כך העץ (והיער) יהיה יותר גדול וירוק.
ניתן לגדל מינים שונים של עצים ולקבוע זמן מיקוד הנע בין 10 דקות ל-120 דקות. ניתן גם להאזין למוסיקת צ׳יל מפקסת להגברת הפרודוקטיביות בעבודה.
עם מנוי בתשלום תוכלו לשתול עצים בעולם האמיתי, לקבל סטטיסטיקות מפורטות ועוד.
אפליקציה לחסימת אתרים ואפליקציות מסיחי דעת, לפוקוס וריכוז במשימות: Freedom
האפליקציה הטובה ביותר לניהול סיסמאות: 1Password
אפליקציית 1Password מעוצבת היטב, קלה לשימוש, מתאימה למתחילים ומתקדמים כאחד. לאפליקציה ממשק ידידותי, פיצ׳רים מתקדמים, הצפנה חזקה ושיטות אבטחה טובות. אלה יחד עם מסלולי תשלום במחירים סבירים הופכים את 1Password לאפליקציית ניהול הסיסמאות הטובה ביותר.
האפליקציה זמינה לכל סוגי המכשירים והפלטפורמות. תוכלו להתקינה באייפון, אייפד, אנדרואיד, מחשבי Mac, מחשבי Windows או Chromebook. תמצאו גם תוספים לדפדפנים העיקריים לשמירה מהירה של סיסמאות ואפילו אפליקציה לApple watch. תוכלו גם לגלוש לחשבון שלכם בכתובת my.1password.com
עם 1Password לא תצטרכו לזכור יותר סיסמאות. האפליקציה תמליץ על סיסמה חזקה בהרשמה לאתר, אפליקציה או שרות חדש ותשמור את הסיסמה שלכם בענן. בעת Login (מכל פלטפורמה) הסיסמה תוזן אוטומאטית (לאחר ביטול נעילה על ידי טביעת אצבע או חתימת פנים).
1Password תסייע לזהות ולשנות סיסמאות חלשות, בשימוש חוזר או כאלה שדלפו. לאפליקציה דפדפן מובנה שתוכלו להכנס לאתרים הדורשים סיסמה ישירות מהאפליקציה על הטלפון במהירות.
השרות עולה 3 דולר לחודש ליחידים או 5 דולר לחודש למשפחות של של עד חמישה.
השרות המשתלם ביותר לניהול סיסמאות (10$ לשנה! לחשבון פרימיום יחיד): Bitwarden
האפליקציה הטובה ביותר לקריאה במועד מאוחר יותר כשאין אינטרנט: Instapaper
אפליקצית Instapaper היא שרות לשמירת תכנים לקריאה מאוחרת, כאשר יש זמן, גם אם אין אינטרנט (Read it later). זו אפליקצית הRead it later הטובה ביותר, למרות תחרות קשה מצד Pocket הפופולארית יותר.
אנחנו מעדיפים את Instapaper בזכות חווית קריאה מרשימה שהיא מספקת. הכל באפליקציה מוכוון חווית קריאה. העיצוב מינימליסטי, נקי ושקט. ניתן להתרכז בטקסט ללא הסחות דעת. המילים הן העיקר.
עם Instapaper תוכלו לעצב את הטקסט כך שיהיה לכם נוח לקרוא אותו (שינוי פונט וגודל, שינוי רקע, התאמת אורך שורה). תוכלו לארגן את התוכן שאספתם בתיקיות. אגב, אין תגיות מתוך אידיאולוגיה, מה ששולח הרבה משתמשים לפוקט. תוכלו להדגיש שורות בטקסט ולצפות בשורות המסומנות בלבד. תמצאו גם אפשרויות מתקדמות לקריאת הטקסט כמו הקראת טקסט וקריאה מהירה בה המילים ירוצו מולכם לפי זמן שתגדירו. חלק מהשירותים זמינים רק למנוי פרימיום ב-3$ לחודש.
האפליציה זמינה בכל הפלטפורמות: ווב, אייפון, אנדרואיד, Mac ועוד. בנוסף, מתצאו תוספים לכל הדפדפנים הפופולאריים כדי לשמור ישירותת תוכן שמעניין אתכם מהדפדפן לאפליקציה.
מקום שני: Pocket, פופולרית יותר ורבים בוחרים בה במקום הראשון בזכות יכולות מיון ותיוג של תוכן מתקדמות יותר. לטעמנו חווית הקריאה נחותה יותר מאשר בInstapaper.
אפליקציית המחברת הטובה ביותר: Notability
האפליקציה הטובה ביותר לאייפד שתחליף לכם את המחברת היא Notability. זו האפליקציה המומלצת ביותר לכתיבת פתקים בכתב יד באייפד באמצעות עט. הכתיבה טבעית, נעימה ומחקה היטב את חוויית הכתיבה במחברת.
Notability מאפשרת לעשות פעולות רבות נוספות כמו: סריקת קובץ, הטמעת תמונות, ייבוא קובץ PDF וכתיבת הערות עליו, עבודה במסך מפוצל על גבי שני פתקים במקביל, הקלטת תזכורות קוליות והוספת טקסט בהקלדה (ללא תמיכה בעברית).
כשתכתבו פתק מסוים תוכלו לפתוח, לצד הפתק תפריט בו תצוגה מקדימה של כל הדפים בפתק, סימניות ותיבת חיפוש של טקסט בתוך הפתק. אם תכתבו הערות על קובץ PDF תתווסף לשונית רביעית, ״הערות״, בה תראו רק הדפים בהם כתבתם הערות. התצוגה המקדימה של הפתקים ברורה ומציגה את הדף הראשון של הפתק.
ארגון הפתקים הוא על פי נושאים. את הנושאים תוכלו לקטלג באמצעות Dividers (סוג של קטגוריות אב לנושאים).
Notability מאפשרת לשתף את הפתק באימייל, גוגל דרייב, דרופבוקס, אייר-דרופ, לשלוח להדפסה ועוד.
אפליקציית מחברת למתקדמים: GoodNotes
פרודקטיביות זה הרבה יותר מהאפליקציה הנכונה
אנו מקווים כי עזרנו למצוא את אפליקציות הפרודוקטיביות הדרושות לך כדי להיות פרודוקטיבי יותר בעבודה או בלימודים.
אבל פרודקטיביות זה הרבה יותר מהאפליקציות הנכונות לעבוד איתן. כדי להפוך לפרודוקטיבי ויעיל יותר, צריך לפתח (ולהתמיד) בהרגלים הנכונים. זה יכול להיות קשה בהתחלה ויש מצב שתעשו סיבוב עד שתמצאו את הדרך הנכונה ותטמיעו במערכת האישית שלכם את ההרגל בדרך להיות אדם פרודקטיבי יותר.