מטענים ניידים וסוללות גיבוי נותנים שלוות נפש שאין שקע בסביבה לכן השקענו שעות רבות כדי לבחור את המטען הנייד הטוב ביותר לטלפון. מטענים ניידים הם תעודת ביטוח לכך שלא תתקעו בלי סוללה ברגע בו הכי תצטרכו את הטלפון או הטאבלט שלכם. מטען נייד משלכם יחסוך לכם גם את צייד השקעים במקומות שאתם מגיעים אליהם ויאפשר לכם לטעון את הטלפון לידכם מתי שאתם רק צריכים. לא תצטרכו לבקש לשבת ליד השקע היחיד במסעדה או לתת את הטלפון למלצר שיטען אותו מאחורי הדלפק. באופן אישי, הפסקתי לספור כמה פעמים המטען הנייד, שאני סוחב איתי תמיד בתיק, הציל אותי והחזיר לי את הטלפון לחיים או עזר לו לא למות ברגעים קריטיים בהם הייתי צריך אותו.
למטען נייד שימושים רבים. אם אתם מטיילים במקום לא מוכר ונעזרים בסמארטפון לניווט או לשיחה במקרה מצוקה, המטען הנייד יעניק לכם שלוות נפש. גם אם אתם מאלה שחייבים להתכרבל עם הסמארטפון לפני השינה, המטען הנייד יאפשר לכם את זה כאשר אתם בדרך למיטה והסוללה בדיוק עומדת לשבוק.
לקריאה נוספת אנו ממליצים להעיף מבט בפוסט על התיקים הטובים ביותר לארגון כבלים, מטענים וגאדג׳טים.
ההמלצות שלנו
תוכן עניינים
איזה סוג של מטען נייד לקנות?
שבאים להצטייד במטען נייד צריך לענות על השאלה איזה מטען נייד יהיה הנכון ביותר עבור הצרכים וההרגלים שלכם. יש כאלה שהיומיום שלהם קורה בעיקר במקומות עם שקעים (בית, משרד, רכב). אנשים כאלה לרוב יעדיפו מטען נייד קטן שיוכל לטעון את הטלפון בכמה עשרות אחוזים ברגע הלא צפוי בו הטלפון מת, עד שהם יגיעו למקום מבטחים עם שקע. לעומתם, אחרים שמטיילים הרבה יעדיפו מטען נייד חזק וגדול יותר שיוכל לטעון מספר מכשירים כמה פעמים לאורך ימים ויחזיק אותם גם לטרק של שבוע.
המטענים שונים מאחד לשני בנפח הסוללה ונמדדים ב- mAh (mAh = מילי אמפר-שעה). ככל שנפח הסוללה במטען הנייד גדול יותר כך הוא יוכל לטעון את הטלפון יותר סבבים וכפועל יוצא, המטען הנייד עצמו יהיה גדול וכבד יותר. אך אל דאגה, גם המטענים הניידים החזקים מספיק קלים שלא תרגישו שאתם נושאים אותם בתיק הגב, ומעוצבים כך שיוכלו להיכנס בקלות לכיס הג׳ינס.
תהליך הסינון והשיקולים לבחירת המטען הנייד הטוב ביותר
כדי לבחור את המטען הנייד הטוב ביותר לטלפון התמקדנו ביצרנים מוכרים עם תדמית טובה שלרוב הצרכנים יש חוויה טובה עם המוצרים שלהם. את הדגמים בהם החלטנו להתמקד בחרנו על פי ניתוח חוות דעת באמזון וסקירות של המטענים באתרי טכנולוגיה. משהחלטנו באילו מטענים ניידים אנו מתמקדים התחלנו לחקור ולהעמיק בכל דגם, במאפיינים ובתכונות שלו, בחוות דעת של צרכנים עליו באתרי קניות ופורומים בנושא, וקראנו סקירות על המטענים באתרי טכנולוגיה אמינים. את חלקם של המטענים הניידים אף בדקנו בעצמנו. על פי אלה החלטנו על המטענים הניידים הטובים ביותר שאתם יכולים להצטייד בהם, והכנו את רשימה זו.
את כל המטענים הניידים שבחנו כדי לבחור את המטען הנייד הטוב ביותר לטלפון או לטאבלט מדדנו באמצעות שני משקפיים: יכולות טעינה ועיצוב וניידות. ביכולות טעינה בחנו פרמטרים כמו מהירות טעינה, כמה סבבי טעינה מלאים יספיקו עבור סמארטפון אחד וזמן טעינה מחדש של המטען הנייד. כמו כן הסתכלנו על סוג וכמות הפורטים שמובנים בסוללה (USB-C, USB-A).
שבאנו לבחון את עיצוב וניידות המכשיר, בדקנו אם יש כבלים מובנים במטען, מדדנו את גודל ומשקל המטען והיכולת שלו להיכנס לתוך כיס מכנסיים סטנדרטי. התייחסנו לעיצוב, רמת הגימור וכמה חווית מפעיל אינטואיטיבית על אף שהיא מסתכמת לרוב בכפתור הפעלה ונורות חיווי לטעינה.
המטען הנייד הטוב ביותר לטיולים וליומיום: Anker PowerCore 20100
זהו המטען הנייד בעל סוללה בנפח גבוה הטוב ביותר שמצאנו. כפועל יוצא הוא גם הגדול והכבד ביותר. אך אל דאגה עדיין תוכלו לשאת אותו בכיס המכנס ולהיות ניידים איתו. עם מטען נייד Anker PowerCore 20100 תקבלו את התמורה הטובה ביותר ביחס למחיר שתשלמו, והוא לטעמנו המטען הנייד הטוב ביותר לטלפון או לטאבלט. Anker הוא יצרן חזק בעולם המטענים הניידים וה-PowerCore 20100 הוא אחד מהמטענים הפופולאריים שלו. המטען הזה הוא סוס עבודה פשוט לתפעול. הוא שורד אצלי מעל שנתיים, בהן טען אייפונים וטאבלטים שונים מאות פעמים מבלי להראות סימני עייפות. מטען מצוין לטיול ארוך, חופשה קצרה או למילואים, אך כזה שישמש אתכם היטב גם ביומיום. הוא יושב אצלי בקרקעית התיק ונשלף במקרה הצורך. המטען הזה הוא בעצם גיבוי שהולך איתי תמיד בתיק יחד עם הTravel Card שנמצא בארנק.
עיצוב וניידות: המטען פשוט מאוד לשימוש, תמצאו עליו כפתור הפעלה שכאשר לוחצים עליו ארבע נורות לד נדלקות כחיווי על מצב הסוללה. שתי נורות דולקות מעידות על כך שנותרה 50% טעינה.
המטען נייד מאוד ביחס לנפח הגדול שהוא מביא איתו. הוא סביר במידותיו (15 ס״מ אורך, 6 ס״מ רוחב ועובי 2.2 ס״מ), במידות האלה הוא יכול להיכנס לכל כיס מכנס סטנדרטי בקלות. גם משקלו סביר בהחלט ביחס לנפח הסוללה – 356 גרם, והוא לא יכביד על הגב שלכם שהוא בתיק. המטען יכנס בקלות לנרתיק כבלים וגאדג׳טים, כולל לבחירה שלנו לתיק לארגון כבלים וגאדג׳טים הטוב ביותר – Incase Nylon Accessory Organizer.
טעינה: למטען שני פורטים של USB, כך שניתן לחבר אליו שני מכשירים בו זמנית באמצעות כבלי טעינה (למכשיר אין כבלים או מחברים מובנים בו). במטען יש שקע מיקרו USB לטעינת המטען.
הטעינה של אייפון X (עליו עשינו את הבדיקות) מ0 ל-100% אורכת שעתיים ועשר דקות. המטען יכול לטעון טעינה מלאה של אייפון X כ-7 פעמים! לפני שתדרשו לטעון אותו מחדש. עשינו בדיקה גם עם iPad Pro 11 לו סוללה גדולה בנפח 7800mAh. את האייפד פרו המטען יטען פעמיים מ0 ל100% סוללה. טעינת המטען עצמו תיקח לא מעט זמן, כ-10 שעות. מצאנו שזמני הטעינה בבדיקה שלנו טובים יותר ממה שאנקר מכריזים עליהם באופן רשמי.
המטען הנייד המינימליסטי הטוב ביותר (נכנס בקלות לארנק ונותן זריקת מרץ לטלפון): TravelCard Charger
אם אתם צריכים מטען נייד שתוכלו לשאת בארנק כגיבוי ויוכל לתת זריקת מרץ לסוללת הטלפון כדי להציל אתכם ברגעים הקריטיים והבלתי צפויים, תצטיידו בTravalCard Charger לאייפון או בTravalCaed Charger USB-C למכשירים הנטענים באמצעות USB-C. המטען הזה לא יטען לכם את המכשיר במלואו אך הוא חזק ביחס לגודלו ויטען מספיק כדי להשלים את שיחת הטלפון החשובה או הניווט ליעד, וקרוב לוודאי יחזיק אתכם עד שתגיעו לחוף מבטחים עם שקע.
עיצוב וניידות: מרשים כמה המטען הנייד הזה קטן וקל (מעט יותר גדול ועבה מכרטיס אשראי) ושוקל פחות מ50 גרם. המטען לא רק נראה אלא גם מרגיש כמו כרטיס אשראי עם ציפוי מטאלי חיצוני. בTravelCard מובנים כבל Lightning או USB-C בהתאם לדגם שרכשתם המשמשים לטעינת הטלפון ומשתלבים בגוף המכשיר, כך שנשמר המראה האחיד של המטען. הכבלים המובנים מאפשרים נוחות גדולה, חוסכים מקום והתעסקות מבולגנת עם כבלים משלכם.
השימוש בTravelCard פשוט להפליא – טוענים את המטען באמצעות כבל USB-A מובנה והוא טוען את המכשירים באמצעות Lightning או USB-C מובנים. קיימת תאורת חיווי לצד כפתור ההפעלה שמאירה בצהוב שסוללת המטען חלשה ומאירה בכחול שסוללת המטען טעונה במלואה.
טעינה: זהו המטען הנייד בעל הנפח הקטן ביותר בבחירות שלנו, עם סוללה בנפח 1500 mAh (נפח הסוללה של אייפון X הוא mAh 2716(. הוא יספיק לכם רק ל40-50% טעינה של אייפון X. הטעינה של המטען עצמו וגם טעינה של מכשירים באמצעות המטען היא האיטית ביותר מכל הבחירות שלנו. אך אנו חושבים שגודלו הקטן והניידות שהוא מאפשר שווים את זה.
הפתעה נעימה היא עלות המשלוח הנמוכה לישראל שעומדת על 8$ בלבד.
המטען הנייד הטוב ביותר ליומיום (עם כבלים מובנים): Jackery Bolt
כל מי שהשתמש במטען הנייד של Jackery Bolt התאהב בו. הוא קומפקטי ושוקל רק 190 גרם, כך שלא תרגישו שאתם נושאים אותו בתיק הגב שלכם ואף תוכלו לקחת אותו בנוחות באחד מכיסי הג׳ינס. במטען מובנים כבל Lightning וכבל מיקרו USB, שכאשר אינם מחוברים למכשיר הם משתלבים היטב בגוף הסוללה.
לכבלים מובנים יש יתרונות גדולים. הם יחסכו לכם לחפש כבל למטען כל פעם מחדש וימנעו מכם את ההתעסקות המבולגנת עם כבלים חיצוניים. אך יש להם גם חסרון משמעותי, לא תוכלו להתעסק עם הטלפון בעודו נטען ולהשאיר את המטען בכיס המכנס. כלומר, בזמן טעינה, בכל פעם שתוציאו את הטלפון תצטרכו להוציא גם את המטען. אך אם אתם עדיין מעוניינים באפשרות לחבר כבל משלכם למטען אז המכשיר הזה מכסה אתכם, קיים בו פורט בודד לחיבור כבל USB-A.
עיצוב וניידות: המטען קל לשימוש ויש לו 4 נורות לד כחולות לחיווי על מצב הסוללה. פיצ׳ר נחמד, שאין באף אחד מהבחירות שלנו, הוא פנס קטן שיכול להיות שימושי שחופרים בתיק כדי למצוא משהו.
טעינה: המטען בנפח 6000 mAh, יספיק לכם לשתי טעינות מלאות של אייפון X.
המטען הנייד הטוב ביותר שמשמש גם כמטען קיר: Anker PowerCore Fusion 5000
מטען נייד Anker PowerCore Fusion 5000 הוא המטען הנייד הטוב ביותר שמצאנו שיכול לשמש גם כמטען קיר מצוין. במקום שתחזיקו מטען קיר שיישאר בבית ומטען נייד שתיקחו אתכם, הנה לכם גאדג׳ט אחד לשתי המשימות. זהו מטען נהדר למטיילים מינימליסטים וללא ספק יחסוך מקום בתיק.
המטען קל לשימוש: מנגנון פליפ פשוט ואמין יפתח לכם את התקע, הכניסו אותו לשקע בקיר, המתינו ששלוש נורות החיווי בצד ידלקו (חיווי לכך שהסוללה טעונה במלואה) וקחו את המטען אתכם כמטען נייד. כאשר הסוללה במטען הנייד מתרוקנת תוכלו להשתמש בו כמטען קיר ולטעון אותו מכל שקע מחדש.
עיצוב וניידות: המטען הדואלי הזה קומפקטי בגודלו ושוקל קצת פחות מ190 גרם כך שלא תרגישו שאתם נושאים אותו בתיק. החיסרון שהוא מעט עבה ובעיצוב ריבועי כך שקשה יותר להכניס אותו לכיס המכנס וייתכן שהוא יפריע לכם בו. עם זאת ביחס למטענים דואליים אחרים הוא מהמינימליסטים שתמצאו.
טעינה: הסוללה של המטען בנפח 5000 mAh, מספיקה לקצת פחות משתי טעינות של אייפון X. למטען יש שני פורטים של USB-A והטעינה באמצעותם היא המהירה ביותר ביחס למטענים האחרים שבדקנו וגם ביחס למטען המקורי שמגיע עם האייפון. הטעינה מהירה בשני המצבים של המטען, גם כאשר הוא מחובר לשקע בקיר וגם כאשר הוא טוען מכשירים שהוא נייד ואינו מחובר לקיר.
ניתן לטעון מחדש את הPowerCore Fusion 5000 באמצעות חיבורו לשקע בקיר או באמצעות פורט Micro-USB שמאפשר לטעון מחדש את המטען באמצעות חיבורו ללפטופ.
מטענים ניידים שלא נכנסו לרשימת המומלצים
אנקר (Anker) הם יצרן משמעותי בתחום המטענים הניידים ויש לו בפורטפוליו דגמים רבים שעולים לרוב על מטענים ניידים של היצרנים האחרים ולרוב במחיר נמוך יותר. כך שלא מפתיע ששתיים מתוך ארבע הבחירות שלנו הם של אנקר. רבים מהדגמים של אנקר הם עם סוללה בינונית בנפח 10000 mAh, בגדלים שונים ומהירות טעינה שונה בין מטען למטען. מטען בנפח בינוני מוצלח מאוד הוא Anker PowerCore Select 10,000mAh עם שתי יציאות USB-A. לטעמנו אין הבדל משמעותי בגודל ובניידות בין מטען הבחירה שלנו Anker PowerCore 20100 למטענים הבינוניים. ה20100 קל יחסית, נכנס לכיס וייתן לכם הרבה יותר סוללה לטעון איתה.
מטענים ניידים נוספים שבדקנו שלא נכנסו לרשימת המומלצים שלנו מסיבות של עיצוב מוגבל, טעינה לא מספיקה או מחיר גבוה, הם של היצרנים הבאים: שיאומי, Mophie ,Miracase ,Romoss, RAVPower.