ביצענו מחקר שוק מעמיק והקדשנו מעל 40 שעות לבדיקת בקבוקי מים פופולאריים כדי לבחור את בקבוקי המים הטובים ביותר לילדים. בקבוקים שיגרמו לילד שלכם להנות מכל שלוק ולרצות לשתות ולשתות. התמקדנו בבקבוקי שתייה המתאימים לילדי בית ספר יסודי וגן. בגילאי 10-11 הילדים יצרכו כנראה יותר מים, בעיקר אם יהיו במסגרת ספורטיבית, וייתכן כי יתאימו להם בקבוקים גדולים יותר.
בקבוקים טובים שתוכננו לילדים הם לרוב בעלי מאפיינים ייחודיים: קלי משקל המתאימים בגודלם לאחיזה נוחה של הילדים ולאריזה בתיק, קלים לפתיחה וסגירה, הילד יכול ללגום מהם מים בקלות ולשלוט בכמות המים שיוצאת, קלים לניקוי, עמידים מספיק בפני נפילות והתרסקויות תכופות ובמחיר משתלם כך שיהיה אפשר להחליפם לפחות כל שנה בלי חור בכיס.
בחרנו שלושה בקבוקי מים מומלצים לילדים:
- בקבוק המים הטוב יותר לילדים הוא Thermos Funtainer Stainless Steel Water Bottle with Straw, בקבוק נירוסטה בנפח 350 מ״ל, קל לשימוש ובמחיר מצוין.
- בקבוק שתיה מנירוסטה מצוין נוסף, שבחרנו בו במקום השני, הוא Takeya Kids Insulated Water Bottle with Straw Lid, בנפח 415 מ״ל, המתאים לילדים גדולים יותר.
- בקבוק המים מפלסטיק הטוב ביותר לילדים הוא Camelbak Eddie Kids בנפח 350 מ״ל.
בסיום קריאה זו, אנו מזמינים אתכם להעיף מבט בסקירה על התיקים הטובים ביותר לתלמידים בבית ספר יסודי.
ההמלצות שלנו
תוכן עניינים
איך בדקנו ובחרנו את בקבוק המים הטובים ביותר לילדים
את בקבוקי המים שהחלטנו לבדוק בחרנו באמצעות חקר שוק בו קראנו וניתחנו חוות דעת משכנעות של של הורים באמזון וברשתות החברתיות. בנוסף, נעזרנו בסקירות מקצועיות שפורסמו באתרי צרכנות אמינים כמו Wirecutter ו-BabyGearLab. התעניינו בנושא בקבוצות הורים מקומיות והקשבנו לילדים, במעגל הקרוב אלינו, שסיפרו לנו על בקבוקי המים שהם משתמשים בהם. להשלמת המחקר, קראנו את המלצות משרד הבריאות בנוגע לביספנול A ומידע על סוגי פלסטיק אחרים.
את הבקבוקים רכשנו במחיר מלא, ונתנו לילדינו ולילדי חברים קרובים לבדיקה. לאחר כמה ימים החלפנו את הבקבוקים בין הילדים. שתי הבנות של כותב סקירה זו, בנות שנתיים וחצי ושש וחצי, היו שותפות מרכזיות לבדיקה, ואימצו לעצמן כל אחת בקבוק.
שתיית מים בכמות מספקת חשובה מאין כמוה, וכל ילד צריך שיהיה ברשותו בקבוק מים. מנגנון הצמא של ילדים עדיין לא הספיק להתקהות, ואפשר לסמוך על הקטנים שישתו את כמות המים הרצויה בכל פעם שהם צמאים. אחריותנו כהורים לצייד אותם בבקבוק מים שהם יאהבו ויהנו לשתות ממנו.

כדי לבחור את בקבוק המים הטוב ביותר לילדים, בחנו את הבקבוקים על פי השיקולים הבאים:
קל לניקוי – דבר בטוח הוא שהבקבוק של הילדים יתלכלך מאוד. לכן חשוב שיהיה קל לפירוק, הרכבה וניקוי. פסלנו בקבוקים עם חלקים רבים או שיש בהם חריצים שדרושה מברשת קטנה כדי לנקותם. בוא נודה על האמת, אנחנו לא מנקים טוב במקומות שקשה להגיע אליהם. בנוסף, האפשרות להכניס את הבקבוק למדיח נלקחה כיתרון משמעותי.
קל לשימוש – ילדים בגיל שנתיים-שלוש צריכים להיות מסוגלים לפתוח את הבקבוק, לשתות ממנו באופן עצמאי ולסגור אותו כדי שלא ידלוף. העדפנו בקבוקים עם פיית קשית על פני פייה רחבה, קל יותר לילדים ללגום מהן, הם שולטים בקצב יציאת המים ויש פחות סיכוי שמים ישפכו בעת שהילד לוגם.
בגודל המתאים – בדקנו בקבוקים קומפקטיים וקלי משקל שילדים יכולים לאחוז, להרים וללגום בקלות. על הבקבוקים להיות מתאימים לאריזה בתיק הגב. ברוב התיקים הבקבוק נכנס לכיס ייעודי באחד מצידי התיק, כך שבקבוק גבוה וכבד יעמיס משקל על צד אחד ויפר את האיזון של התיק על גב הילד.
לא נוזל – בקבוק דולף מרטיב את התיק, הספרים, מחברות, בגדים. חיפשנו בקבוקים שאינם נוזלים גם אם הם שוכבים על הצד או אפילו הפוכים.
חומר הבקבוק – בדקנו בקבוקים מפלסטיק ונירוסטה (פלדת אל-חלד). בקבוקי הפלסטיק קלים וזולים יותר מאלה מנירוסטה. ישנה סברה שבקבוקי פלסטיק אינם בריאים, אך כל עוד אינם מכילים BPA, אין ראייה תומכת שהם מזיקים. בין שני סוגי הבקבוקים אנו ממליצים להעדיף בקבוקי נירוסטה ולכן הם הראשונים ברשימתנו על בקבוקי המים הטובים ביותר לילדים. אין מחלוקת על טיב חומר הנירוסטה מבחינה בריאותית, הם מבודדים ושומרים על קור המים. בנוסף, בקבוקי נירוסטה עמידים יותר מבקבוקי פלסטיק, על אף שבנירוסטה רואים היטב את המכות והשפשופים שהבקבוק קיבל. אם לא די בכך, בקבוקי נירוסטה הם גם הבקבוקים המומלצים על ידי משרד הבריאות.
מחיר – נקווה שלא, אך לקחנו בחשבון שהבקבוק ילך לאיבוד או ישבר לפחות פעם בשנה. לכן העדפנו בקבוקים שעולים פחות מ25$, מתוך הנחה שצריך לרכוש בקבוק כל שנה. הבקבוקים היקרים שבדקנו לא היו מוצלחים יותר מהבקבוקים שבחרנו כטובים ביותר, להפך.
בקבוק המים הטוב ביותר לילדים: Thermos Funtainer
בקבוק המים הטוב ביותר לילדים הוא Thermos Funtainer Stainless Steel Water Bottle with Straw, בנפח 350 מ״ל (12oz). מחיר הבקבוק של תרמוס נמוך משאר הבקבוקים שבדקנו ועדיין תקבלו איתו יותר – כיף ללגום ממנו, שומר על המים קרים, קל לניקוי, פשוט לפתיחה וסגירה גם עבור ילדים קטנים, ואינו נוזל.
זה הבקבוק שהיה לנו הכי קל לפרק ולנקות. הוא כולל ארבעה חלקים בלבד ואין בו חריצים שנוטים לגדל עובש. ניתן לשטוף אותו במדף העליון של המדיח. בבקבוק הזה, כמו בכל בקבוק אחר, אם לא תרקונו את המים והוא יהיה מלא מעל עשרים וארבע שעות יתכן שתראו עובש בקשית, שהיא גם החלק הקשה יותר לניקוי.
הקשית של הבקבוק מוגנת על ידי מכסה הנפתח בלחיצת כפתור ללא צורך לגעת בקשית עצמה. כך הילד לא מתעסק בקשית עם כפות ידיים מלוכלכות ואז מכניס אותה לפה. עבור כל הבודקים הקטנים שלנו כולל בתי הקטנה, בת השנתיים וחצי, הבקבוק הזה היה הקל ביותר לפתיחה וסגירה בזכות מנגנון הפתיחה באמצעות כפתור. למכסה יתרונות נוספים, כאשר הבקבוק נופל על משטח מלוכלך שהמכסה סגור, הקשית נשארת נקייה ולא נכנס לכלוך בינו לבין הקש. אפילו שהבקבוק נופל על צידו כאשר המכסה פתוח, הקש לא מתלכלך מכיוון שגובהו נמוך והוא יושב במרכז החלק העליון של הבקבוק ולא בקצה כמו בבחירות האחרות שלנו. בנוסף, בעת שהמכסה סגור הבקבוק אינו נוזל. לא ראינו נזילות גם אחרי שהיה זרוק בתיק יום שלם, שכב על צידו או אפילו הוחזק הפוך.

הבקבוק של תרמוס שומר על המים קרים במשך שעות, לא פחות טוב מבקבוקים אחרים יקרים יותר שבדקנו. בבדיקה של אתר Wirecutter מילאו את בקבוק המים בשלוש קוביות קרח והשאירו אותו בחוץ בטמפרטורה של 27 מעלות. לאחר חמש שעות בשמש המים בבקבוק היו עדיין קרירים וכיפים לשתייה.
לאחר שימוש של שנה בבקבוק אפשר לומר בבטחה שהבקבוק של תרמוס עמיד ומחזיק זמן רב למרות אין ספור פעמים שהוא נפל בשנה הזו. החלק העדין הוא הקשית שילדים קטנים עלולים ללעוס אותה, אך אפשר להחליפה בקלות. הדוגמה המודפסת על הבקבוק משתפשפת בקלות, כך הבקבוק מאבד ממראהו החדש אחרי זמן לא רב.

הבקבוק מגיע במגוון רב של צבעים ודוגמאות כמו פרוזן, חד קרן, מלחמת הכוכבים, מיינקראפט ועוד, כך שכל ילד וילדה ימצאו את הבקבוק שהם אוהבים. מחיר הבקבוק 14$ באמזון. הבקבוק נשלח לישראל, ועלות המשלוח 8-12$. זהו אחד מבקבוקי השתייה הנמכרים ביותר באמזון.
בקבוק נירוסטה בנפח 415 מ״ל (14oz) Takeya Kids Insulated Water Bottle with Straw Lid, נבחר על ידינו במקום השני ברשימת בקבוקי המים הטובים ביותר לילדים. עמיד, שומר על המים קרים למספר שעות ועם פיית קשית שילדים יכולים לסגור ולפתוח בקלות. הבקבוק בעל נפח גדול יותר מזה של תרמוס ויותר מים זורמים ממנו בכל לגימה. הבקבוק מתאים לילדים בוגרים יותר, כיתות ג׳ עד ו׳, אך גם ילדים קטנים יכולים להנות ממנו מאוד. הבקבוק של Takeya זמין בנפחים נוספים וניתן לרכישה עם פיית קשית או פייה רחבה. לדעתנו הוא אחד הבקבוקים הטובים גם למבוגרים. בקבוק 475 מ״ל (16oz), מתאים לילדים בכיתות ה׳-ו׳ ולמעלה מכך, שכבר שותים יותר מים. נפחים של 530 מ״ל (18oz), 700 מ״ל (24oz), 950 מ״ל (32oz) ואף למעלה מכך, מתאימים לנוער ומבוגרים.
בדומה לבקבוק של תרמוס גם כאן יש ארבעה חלקים בלבד, כך שקל לפרק, להרכיב ולנקות את הבקבוק. נדרשת מברשת קטנה לניקוי אזור הפייה והחלק הפנימי בה שיכול לצבור לכלוך. כמו כן, ניתן להכניס רק החלק העליון של הבקבוק למדיח, את הבקבוק עצמו יש לשטוף ביד.
פיית הבקבוק ניתנת למשיכה מעלה לפתיחה או דחיפה מטה לסגירה ועשויה מפלסטיק חזק ולא סיליקון רך כמו הבקבוק של CamelBak, בו בחרנו כבקבוק הפלסטיק הטוב ביותר. כדי שמים לא ינזלו יש להוריד את הפייה כלפי מטה, ולכן מתאים לילדים שיכולים לסגור את הפייה עד הסוף וזוכרים לעשות זאת. כשהפייה סגורה הבקבוק אינו נוזל.

הבקבוק של Takeya זמין בצבעים בהירים ללא הדפסים. הבקבוק יקר יותר מהבקבוק של תרמוס, שיקול אם הילד נוטה לאבד את הבקבוק שלו. מחירו 25$ באמזון, כאשר המשלוח לישראל יעלה עוד 8-12$.
בקבוק המים הטוב ביותר מפלסטיק לילדים: Eddy Kids Plus
בקבוק CamelBak Eddy Kids בנפח 350 מ״ל הוא הבחירה שלנו לבקבוק השתייה מפלסטיק הטוב ביותר לילדים. הוא הבקבוק הקל ביותר ברשימה שלנו, נוח לאחיזה ומתאים לילדים מגיל שנתיים וחצי-שלוש ועד ילדים בבית ספר יסודי בכיתות א׳-ד׳. כך שאם גם אצלכם הקטנה רוצה בדיוק אותו בקבוק כמו הגדולה, הנה לכם פתרון.
הבקבוק פשוט יותר לניקוי מאשר בקבוקי הנירוסטה בהם בחרנו, יש לו ארבעה חלקים בלבד (שסתום, קש, מכסה, גוף הבקבוק). ניתן להסיר את שסתום הנשיכה בקלות כדי לנקותו ביסודיות. הבקבוק כולו יכול להיכנס למדיח. צריך לוודא שמרוקנים את הבקבוק בסוף כל יום, מים שנשארים זמן רב בבקבוק יעלו עובש בשסתום ובפייה.
בזכות שסתום הנשיכה, הבקבוק של CamelBak הוא היחיד שאינו נוזל כלל, גם אם הפייה פתוחה והבקבוק הפוך. כדי שהמים יזרמו על הילד לנשוך קלות את הפייה ולשאוב, אחרת מים לא יעברו. הקטנה שלנו, בת שנתיים וחצי, מסתדרת היטב עם הנשיכה לטובת לגימת מים. יש הורים (כמוני) שחוששים אם הילד יסתדר עם הנשיכה של הבקבוק, ואכן נראה שילדים קטנים, באזור גיל שנתיים, מתקשים עם מנגנון הנשיכה. אך בגיל שנתיים וחצי-שלוש ילדים מבינים את המנגנון ושותים בקלות מהבקבוק.
איכות הסיליקון של הפייה גבוהה והיא עמידה בפני ילדים שאוהבים ללעוס אותה. בכל מקרה, במידה וצריך להחליף את הפייה לאחר התעללות של ״לעסן״ סדרתי, זה אפשרי, הפיות נמכרות בנפרד וקל להחליפן. גוף הבקבוק עמיד ומצליח להחזיק התעללויות ונפילות קשות שילדים יכולים להעביר אותו.
ילדים קטנים מסתדרים היטב עם פתיחה וסגירה של פיית הקשית אותה יש למשוך למעלה לפתיחה או לדחוף למטה לסגירה. לפי אתר Wirecutter שסקר את הבקבוק לא כל הבודקים בגילאי שנתיים-שלוש הצליחו לפתוח ולסגור את הפייה בניסיונות הראשונים כמו שהצליחו בבקבוק של תרמוס. אך אל דאגה, כולם לבסוף הצליחו, וציינו כבר שהבקבוק אינו נוזל גם כשהפייה פתוחה. הבעיה היחידה היא שהילדים נדרשים לגעת בפיית הקשית עם הידיים כדי לסגור ולפתוח אותה, דבר שהוא חסרון ביחס לבקבוק של תרמוס בו מנגנון הפתיחה לא דורש שהילד יגע בקשית עם היידים.
קיימות הרבה סיבות לאהוב את הבקבוק הזה שזוכה לביקורות מאוד חיוביות מהורים ברחבי הרשת. אחת הסיבות שבמשפחה שלנו אוהבים את הבקבוק היא שניתן להחליף את ראש הבקבוק מפיית קשית לפייה רחבה. עיצוב בקבוקי CamelBak Eddy אוניברסלי ומאפשר להחליף את ראש הבקבוק לראש עם פייה רחבה שקיימת בבקבוקים דומים לילדים ומבוגרים. כך שהילד גדל ושותה יותר מים או הולך לחוג ספורט, ניתן להחליף למכסה עם פייה רחבה. רק וודאו שהילד יכול להסתדר ללא קושי עם פתיחה וסגירה של פקק מסתובב.
הבקבוק מגיע בצבעים ועיצובים שמחים ויפים (לא דמויות של דיסני). זהו הבקבוק היחיד ברשימה שניתן להשיג ולרכוש אונליין בישראל (רשת אאוטסיידרס), מחירו 99 ש״ח, לא כולל עלות המשלוח.

בקבוקי שתייה לילדים שנבדקו ולא הכנסנו לרשימה
בדקנו לא מעט בקבוקים כדי לבחור את בקבוקי המים הטובים ביותר לילדים. הנה מספר בקבוקי מים שלא נכנסו לרשימה ששווה לציינם:
לא הכנסנו לרשימה את אחד מבקבוקי המים הנפוצים בקרב ילדי הגן בישראל, Contigo Autospout Straw Gizmo Flip. בקבוק טוב ופשוט לשימוש, נוח לקטנטנים וילדים בכיתות א׳-ב׳. בבקבוק הזה כמו בבקבוק של תרמוס קיים כפתור לפתיחת הפייה שמונע מהילד לגעת עם ידיים מלוכלכות בפייה עצמה. הסיבה העיקרית בגינה לא הכנסנו אותו לרשימה היא הקושי בניקויו. בחלקו העליון ישנם חריצים שקשה לנקות גם עם מברשת קטנה, ועל אף שניתן להכניסו למדיח עדיין מצטבר עובש בחלקו העליון. העובש הוא התלונה העיקרית על הבקבוק הזה ברשת.
בקבוק Hydro Flask kids Water bottle, בקבוק נירוסטה מעוצב בנפח 350 מ״ל. שומר על הקור ל-24 שעות (לטענת היצרן) ונוח לאחיזה. הבקבוק מדורג ראשון באתר של Baby Gear Lab. הבקבוק של הידרו פלסק לא נכנס לרשימה בשל מחירו הגבוה (30$ באמזון) ומכיוון שלא ניתן לשלוח אותו לישראל (לא מאמזון ולא מאתר היצרן). קיימות טענות ברחבי הרשת שהבקבוק לא שומר על הקור כפי שהיצרן מצהיר ושהוא נוזל. ניתן להשיגו בישראל במחיר של 170 ש״ח, לפני משלוח, באתר הזה.
בקבוק פלסטיק Nalgene Grip-N-Gulp בנפח 350 מ״ל. השתייה מהבקבוק הזה הייתה פחות נוחה לילדים והמים לא זרמו היטב בלגימה ממנו. על זאת, הבקבוק נזל בבדיקות שביצענו.