נווד מכיל Affiliate links והוא חבר ב- Amazon Associate Program, ברכישה דרך אחד הקישורים לאמזון, אנו עשויים לקבל גמול ללא תוספת מחיר עבורך. זוהי תמיכה משמעותית באתר ועוזרת להשאירו נקי מפרסומות.

סיכום 2019 בספורט על פי Strava הוא מסמך מרתק עבור כל מתאמן

48 מיליון חברים, 19 מיליון אימונים בשבוע, שני מיליארד ק״מ ריצה בשנה. עם בסיס נתונים כזה, סיכום 2019 בספורט על פי אפליקציית Strava הוא מסמך מרתק עבור כל מתאמן
שנה בספורט על פי נתוני אפלקציית Strava

אפליקציית Strava היא אולי פלטפורמת הריצה ורכיבה הפופולארית ביותר היום. בשרות חברים 48 מיליון אנשים, שמבצעים 19 מיליון אימונים בשבוע ב-195 מדינות ברחבי העולם. האימונים מתבצעים באמצעות אפליקציית Strava או מועלים לשרות בסיום אימון. לכן, עם בסיס נתונים רחב כל כך סיכום 2019 בספורט על פי Strava הוא מסמך מרתק ללמוד ממנו על הדרך בה אנשים מתאמנים. המידע שפורסם על ידי Strava יתפוס כל מתאמן. הנה הדברים המעניינים ביותר שמצאנו שם.

תוכן עניינים

פרטנר לאימון = מוטיבציה להתעורר מוקדם

רוב האימונים (ריצה ורכיבה) מתבצעים בין 6 ל-8 בבוקר. ככל שהאימון מתחיל מוקדם יותר סביר להניח שהוא קבוצתי (פרטנר אחד ומעלה). חמש לפנות בוקר זו השעה בה יוצאים הכי הרבה אימונים קבוצתיים. 49% מאימוני הרכיבה ו-29% מאימוני הריצה שיוצאים בשעה חמש בבוקר הם בקבוצות. כדי להתעורר כל כך מוקדם צריך מוטיבציה, והמוטיבציה היא הפרטנר לאימון או הקבוצה.

49% מאימוני הרכיבה ו-29% מאימוני הריצה שיוצאים בשעה חמש בבוקר הם בקבוצות
49% מאימוני הרכיבה ו-29% מאימוני הריצה שיוצאים בשעה חמש בבוקר הם בקבוצות

קביעת מטרה בתחילת שנה = מוטיבציה לאימון לאורך כל השנה

מכירים את ההחלטות לקראת השנה החדשה. על פי הנתונים שסטרבה פרסמו זה עובד. אם קבעתם יעדים ומטרות בתחילת שנה, יש סיכוי גדול יותר שתתמידו לאורך כל השנה. על פי הנתונים יותר אנשים שקבעו מטרות בתחילת שנה נשארו פעילים במשך כל השנה. 95% מאנשים שקבעו מטרות בינואר נשארו פעילים לקראת סוף שנה, לעומת זאת רק 87% מהאנשים שלא קבעו מטרות בתחילת שנה נשארו מתאמנים פעילים לקראת סופה.

95% מאנשים שקבעו מטרות בינואר נשארו פעילים לקראת סוף שנה
95% מאנשים שקבעו מטרות בינואר נשארו פעילים לקראת סוף שנה

נעל המרתונים הלוהטת ביותר שהשתלטה בגדול על שוק המרתון

הנתונים של Strava הם הוכחה נוספת לכך שהנעל המהפכנית של נייק – Nike zoom Vaprofly 4% והדגם החדש שלה (Vaporfly Next) השתלטה בגדול על שוק נעלי המרתון.
בסטרבה פרסמו את נתוני מרתון בוסטון היוקרתי וחשוב. לטענתם, 1 מכל 3 רצים במרתון בוסטון העלה נתונים לסטרבה.
על פי הנתונים 12.4% מהרצים במרתון (שהעלו נתונים לStrava) רצו עם הנעל הזו. זו הנעל הפופולארית ביותר במרתון בוסטון בפער אחרי הנעל הבאה אחריה – נייק פגאסוס עם 5.3% מסך הרצים. אגב, לנייק יש סך הכל שלושה זוגות נעליים ברשימת חמש הנעליים הפופולאריות במרתון בוסטון. הנתון מדהים בהתחשב בכך שהנעל הזו עולה בסביבות 1000 ש״ח ויקרה משמעותית מכל נעל אחרת.

רצים רוצים לנצח ולשבור שיאים אישיים והנעל הזו מביאה תוצאות. ב2019, בששת המרתונים הגדולים ביותר (טוקיו, בוסטון, לונדון, ברלין, שיקגו וניו יורק) את שלושת המקומות הראשונים, בכל מרתון, בגברים ונשים, גרפו רצים ורצות שנעלו את וופורפליי. 31 מתוך 36 פודיומים בששת המרתונים הגדולים היו של רצים ורצות עם וופורפליי. מדהים, מבטיח ושנוי במחלקות.

לא פלא שהנעל הזו נכנסה אצלנו למדריך ציוד הריצה הטוב ביותר לקיץ.

5 נעלי הריצה הפופולאריות במרתון בוסטון על פי Strava
5 נעלי הריצה הפופולאריות במרתון בוסטון על פי Strava

מתאמנים מגוונים יותר את האימונים

לגוון אימונים זה דבר נכון לגוף ולהשגת המטרה. נראה שיותר ויותר אנשים קלטו את זה ומגוונים את האימונים שלהם. בין אם הם רצים או רוכבים כאימון העיקרי שלהם, יש יותר ויותר פתיחות לבצע אימונים מסוגים אחרים כמו שחייה, יוגה, הרמת משקולות ועוד. על פי הנתונים המופיעים במסמך סיכום 2019 בספורט על פי Strava, אם ב2015 50% אחוז מהרצים העלו רק אימוני ריצה, ב2019 זה ירד ל40%. בקרב רוכבים זה כבר יותר משמעותי והירידה היא מ68% ל47%. אגב, יוגה והרמת משקולות הם מהאימונים בעלייה הגבוהה ביותר.

ב2015 50% אחוז מהרצים העלו רק אימוני ריצה, ב2019 זה ירד ל40%. בקרב רוכבים זה כבר יותר משמעותי והירידה היא מ68% ל47%
ב2015 50% אחוז מהרצים העלו רק אימוני ריצה, ב2019 זה ירד ל40%. בקרב רוכבים זה כבר יותר משמעותי והירידה היא מ68% ל47%

עוד פרטים מעניינים על פי Strava

יותר ויותר מתאמנים רוכבים בפנים ולא בחוץ.
פלטפורמות וירטואליות כמו Zwift ממשיכות להתפתח, לגדול ולגרום ליותר אנשים לרכוב בחדרי כושר ובבית. בחורף, בחודש ינואר 2016 5.5% מהרכיבות היו וירטואליות לעומת ינואר 2019 בו מעל 15% מהרכיבות היו וירטואליות. גם בקיץ יותר אנשים רוכבים בפנים והגיעו ביולי 2018 לכמעט 5% מסך הרכיבות. אגב, גם ריצות וירטואליות בעלייה משמעותית, אך עדיין פחות מברכיבת אופניים.

יותר מתאמנים רצים רחוק יותר.
ב2019 המשיכה עליה משמעותית באנשים שסיימו מרתון או אולטרה. בכל העולם, 7.1% מהרצים הרשומים לשרות הפרימיום של סטרבה (Summit) סיימו מרתון או אולטרה. הנתון הזה הוא עליה של 7.6% לעומת שנה שעברה. אגב, ביפן כמעט 24% מסך הרצים הרשומים לשרות של סטרבה סיימו מרתון. עלייה יפה ברצים למרחקים ארוכים נרשמה גם בארצות הברית ובריטניה.

רוכבים בקבוצות, רוכבים יותר.
רוכבים באימון קבוצתי משלימים פי שניים מרחק מרוכבים באימון סולו.

נחושים בהנגאובר.
גם לאחר חגיגות הסילבסטר, מתאמנים  לא מוותרים על אימון ומתחילים חזק את השנה. אבל… הם מתחילים את האימון שעה-שעתיים מאוחר יותר מהרגיל.

לא מוותרים על אימון אחרי ליל חגיגות הסילבסטר על פי סטרבה
לא מוותרים על אימון אחרי ליל חגיגות הסילבסטר, אך יוצאים לאימון מאוחר יותר

נתונים יבשים מרתקים על פי שני מיליארד ק״מ ריצה ו-9 מיליארד ק״מ רכיבה בשנה אחת

סיכום 2019 בספורט על פי Strava

48 מיליון חברים, 19 מיליון אימונים בשבוע. שני מיליארד ק״מ ריצה ו-9 מיליארד ק״מ רכיבה בשנה. ב-195 מדינות. עם הכמות הזו אי אפשר להתווכח על ההצלחה והפופולאריות של אפליקציית Strava. הכמות יצרה בסיס נתונים ענק, והופך את המידע והנתונים ששחררה Strava על אופי האימונים בשנת 2019 למהימנים ומרתקים. הדברים המעניינים ביותר שמצאנו בסיכום 2019 בספורט על פי Strava מובאים כאן. אם אתם מעוניינים לחקור ולהעמיק בנתונים תוכלו לגשת אליהם מכאן.

באפליקציית Strava בחרנו גם לרשימת הציוד המומלץ ביותר לקיץ 2020.

אולי תרצו לקרוא גם: